your ads here!

Олександр ткаченко продовжує смоктати у смердючого товстозадого шахрая коломойського

No Comments

Законопроекти, які ініціює міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський та народний депутат України Олександр Ткаченко щодо регуляції діяльності ЗМІ, можуть стати інструментами згортання свободи слова в Україні.

Про це заявив голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

Сергій Томіленко розповів, що журналістське співтовариство занепокоєне тим, що розробляються два закони, які мають регулювати роботу ЗМІ в Україні.

“Найбільше поки що нас тривожать драконівські правки, які пропонує Міністерство культури, що об’єктивно, дійсно, називаючи ті загрози, які є, я знову кажу – це загрози російської пропаганди, російського впливу, але інструменти, які пропонуються – це фактично інструменти згортання свободи слова в Україні”, – зазначив Томіленко.

Зокрема, за його словами, якщо не буде якихось запобіжників, в Україні просто створиться механізм, коли держава жорстко регулюватиме журналістську діяльність.

“Зокрема, пропонується посада так званого омбудсмена з інформації, але насправді – це цинізм, бо омбудсмен це людина, яка захищає, це структура, яка захищає права. А тут це буде агентство, яке блокуватиме небажану інформацію”, – зауважив голова Національної спілки журналістів України.

Також, він наголосив, що інша небезпека – це криміналізація журналістської діяльності.

“На сьогодні міністр виступає адвокатом запровадження кримінальної відповідальності за введення суспільства в оману, за фейки, за дезінформацію. Але, знову ж таки, якщо це будуть нечіткі критерії, то тоді можна говорити, що дезінформацію продукують журналісти-розслідувачі, бо вони в таємниці тримають свої джерела – значить це брехня, бо не вказано першоджерело або інше. Відповідно ми проти криміналізації”, – сказав Томіленко.

Як повідомлялось раніше, міністр культури, молоді і спорту Володимир Бородянський заявляв: має намір ініціювати введення кримінальної відповідальності для журналістів за маніпуляцію інформацією.

Окрім того, він зазначав: держава регулюватиме діяльність блогерів. Зокрема йдеться про контент, який вони випускають.

Мережа Правди

Categories: Цікаве

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading