your ads here!

Україна краща за Іспанію та Грецію в списку найбільш “нещасних” країн світу

No Comments

Україна

Україну включили в список найбільш “нещасних” країн світу, через показники інфляції та безробіття. В цьому антирейтингу Україна посіла 15 місце.

Таку систему визначення “нещасності” країн винайшов економіст Артур Оукен (він підсумовує показники), і хоча такий підхід багато хто критикував, не варто сперечатися, що безробіття та інфляція – це погано, коли вони дуже високі.

Рейтинг складено на підставі даних ЦРУ. Деякі країни відсутні в цьому списку, тому що дані по них або були недоступні, або застаріли.

18-е місце в антирейтингу з 20,1 бали займає Туніс з показниками інфляції 4,9% і безробіття 15,2%. Головними проблемами для уряду Тунісу після революції 2011 року є запевнення бізнесу та інвесторів і залучення коштів, а також контроль над дефіцитом поточного рахунку.

На 17-му місці Ямайка (20,7 бали) з показниками інфляції 7,1% і безробіття 13,6%. Як зазначає видання, економіка цієї країни значною мірою залежить від сфери послуг, зокрема, туризму. Країна страждає від високого рівня злочинності та корупції. Високий рівень безробіття корелює з високим рівнем злочинності. Крім того, уряд країни повинен досягти фінансової дисципліни, щоб виплачувати борги.

На 16-му місці антирейтингу Хорватія (20,8 бали). Інфляція в країні відсутня, дефляція становить 0,2%. У той же час рівень безробіття дуже високий – 21%. Країна так і не оговталася від фінансової кризи 2008 року, крім того, її проблемами є складний інвестиційний клімат і нерівномірний регіональний розвиток.

15-е місце антирейтингу посідає Україна з показником 20,9 бали. Згідно з даними ЦРУ, рівень інфляції в Україні становить 12,1%, а безробіття – 8,8%. Як пише Бізнес Insider, українська економіка також постраждала від фінансової кризи, відновилася до 2010 року, а потім знову впала після анексії Росією Криму. Зокрема, ВВП впав на 6,8% в 2014 році. Видання зазначає, що стримують розвиток України політична корупція та неефективні реформи.

На 14-му місці – Монголія з 21,7 бали (рівень інфляції – 12,9%, безробіття – 8,8%). Високі показники інфляції і безробіття пов’язані з фіскальною та монетарною політикою уряду, а також з невизначеністю зовнішнього попиту на монгольський експорт.

13-е місце у Єгипту (23,5 бали), з інфляцією 10,1% і безробіттям 13,4%. Розвиток економіки країни сповільнився внаслідок політичної та безпекової непевності в 2011 році. Особливо постраждали туризм і обробна промисловість країни. Втім, країна має шанси покинути рейтинг завдяки виявленню біля узбережжя Єгипту величезного газового родовища.

На 12-му місці Іспанія (24,1 бали) з показником дефляцію 0,2% і безробіття – 24,3%. Країна також значно постраждала, але в 2014 році в Іспанії відбувалося економічне зростання, а рівень безробіття падав найшвидшими темпами за всю історію країни. Також значно знизилися витрати країни на зовнішні позики.

На 11-му місці Греція (25,5 бала), дефляція в країні склала 1,3%, а рівень безробіття – 26,8%. Греція опинилася цього літа у центрі подій завдяки бою уряду з кредиторами. Проблем країні додає невизначеність її майбутнього в ЄС і недовіра кредиторів.

10-е місце займає Іран (26,1 бали) з інфляцією 15,8% і безробіттям 10,3%. Ситуація в країні може різко змінитися у разі скасування санкцій, бо вона має молоде та добре освічене населення і великий ринок. Крім того, після зняття санкцій Іран зможе продавати нафту.

На 9-му місці – Сербія з показником інфляції 1,7% і безробіття – 26,1% (27,8 бала). Сербія стикається з численними довгостроковими економічними проблемами, такими як необхідність створення робочих місць, високі державні витрати (на заробітну плату, пенсії, охорону здоров’я), зростання державного і приватного зовнішнього боргу та залучення прямих іноземних інвестицій. Крім того, в країні високий рівень корупції і старіюче населення.

8-е місце займає Македонія (27,9 бали) з дефляцією 0,1% і рівнем безробіття 28%. Македонія зробила величезні кроки вперед з моменту здобуття незалежності, але так і не змогла залучити іноземні інвестиції, так само, як її балканські сусіди. Крім того, корупція і слабкі закони є довгостроковими проблемами економіки.

На 7-му місці ПАР (31,1 бала) з інфляцією в 6,1% і безробіттям 25%. Південна Африка є одним з найбільших ринків, що розвиваються. Але її економічне зростання сповільнилося в останні роки, а рівні безробіття, бідності і нерівності залишаються великими довгостроковими проблемами.

На 6-му місці рейтингу Лесото з 32 балами, рівнем інфляції 3,9% і безробіття -28,1%. Уряд у цій країні є найбільшим роботодавцем, але економіка також залежить від текстильної промисловості, сільського господарства і грошових переказів. Примітно, що в Лесото в останні роки зріс видобуток алмазів, аналітики вважають, що вона може скласти 8,5% від ВВП до кінця 2015 року.

На 5-му місці антирейтингу Йемен з 35 балами, інфляцією 8,2% і безробіттям 27%. Ємен є країною з низьким рівнем доходів, що сильно залежить від зниження нафтових ресурсів. Крім того, країна бореться з довгостроковими проблемами, у тому числі зниженням водних ресурсів, високим рівнем безробіття і нестачею продовольства. І, на довершення всього цього, країна перебуває в розпалі громадянської війни.

На 4-му місці Аргентина – 44,1 бали. Інфляція в країні – 36,4%, а безробіття 7,7%. Економіка Аргентини бореться з бюджетним дефіцитом, надзвичайно високою інфляцією і зростанням насильства, пов’язаного з наркотиками. У країні також незабаром пройдуть вибори.

На 3-му місці антирейтингу – Джібуті з 62,9 бали, інфляцією 2,9% і безробіттям 60%. Джібуті значною мірою залежить від іноземної допомоги в підтримці платіжного балансу. Інфляція не є проблемою тільки тому, що франк Джибуті прив’язаний до долара США. На жаль, штучно високе значення франк Джибуті негативно позначається на платіжному балансі країни.

На 2-му місці антирейтингу – Сирія 67,8 бали. Рівень інфляції – 34,8%, а безробіття – 33%. Економіка Сирії продовжує розпадатися. Вона отримала значний збиток в 2014 році через міжнародні санкцї, руйнування інфраструктури та зниження споживання і виробництва. Тисячі сирійців тікають з країни щодня.

І нарешті, є лідером антирейтингу Венесуела, у якій 70 балів (62,2% інфляції і 78% безробіття). Падіння цін на нафту в кінці 2014 року, в поєднанні з рецесією, розбило венесуельську економіку. Інфляція виходить з-під контролю. Країна шукає союзників за межами ОПЕК в надії на стабілізацію цін на нафту.

Правда України

Categories: Новини

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading