your ads here!

Фінансовий сектор Росії зазнав на сотні мільярдів доларів втрат через санкції – Bloomberg

No Comments

Фінансовий сектор Росії зазнав на сотні мільярдів доларів «прямих втрат» унаслідок масштабних санкцій, запроваджених через російське вторгнення в Україну. Про це повідомляє видання Bloomberg із посиланням на внутрішній документ міністерства фінансів РФ.

За даними видання, оцінка, яка враховує значні удари по фондовому ринку, банківському капіталу, а також 300 мільярдів доларів заморожених валютних резервів, була включена до презентації для зустрічі високого рівня офіційних осіб щодо відповіді на санкції, що відбулася минулого місяця.

Читайте також: Найбільші інвестиційні банки США перестали торгувати держборгом Росії

У звіті йдеться про збитки для фінансової системи Росії, без урахування впливу санкцій на економіку загалом. Також у документі описується збиток, завданий фінансовій інфраструктурі, включаючи 80% активів банківського сектора, які потрапили під санкції, відключення від Swift і втрату доступу до ключового обладнання та програмного забезпечення.

Мінфін РФ відмовився від коментарів. Путін заявляв нещодавно, що «Росія впевнено справляється із зовнішнім тиском», а економіка «стабілізується та прямує до траєкторії зростання».

 

Categories: Новини, Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading