your ads here!

Експерти ВООЗ прибули до Уханю, щоб розслідувати походження коронавірусу

No Comments

Група міжнародних експертів Всесвітньої організації охорони здоров’я прибула до Китаю 14 січня для розслідування причин виникнення пандемії коронавірусу.

Про прибуття команди з 10 експертів до Уханю повідомили китайські ЗМІ. Очікують, що вони проведуть близько місяця у місті, де наприкінці 2019 року коронавірус виявили вперше.

Експерти зі США, Австралії, Німеччини, Японії, Великої Британії, Росії, Нідерландів, Катару і В’єтнаму почнуть працювати в умовах карантину і проведуть свої перші зустрічі з китайськими експертами через відеозв’язок.

Минулого тижня генеральний директор ВООЗ Тедрос Адганом Гебреєсус висловив розчарування перенесенням поїздки експертів.

5 січня він повідомив, що влада Китаю не дала остаточного дозволу на приїзд учених, при тому, що дехто з них вже виїхав зі своїх країн. За словами голови ВООЗ, він «чітко дав зрозуміти» владі Китаю, що місія є пріоритетною для організації.

За його словами, вчені зосередяться на тому, як відбулася перша передача коронавірусу людині.

«Дослідження почнуться в Ухані, щоб ідентифікувати потенційне джерело інфекції у перших випадках», – заявив Тедрос Адганом Гебреєсус.

Було багато спекуляцій щодо походження коронавірусу, деякі з них зосереджувались на можливості того, що він переносився кажанами і передався людям через іншу тварину, яку продавали на ринку в Ухані.

Прессекретар Міністерства закордонних справ Китаю Чжао Ліцзянь заявив 12 січня, що Китай схвалив візит експертів після консультацій між сторонами, і назвав його можливістю «обмінятися думками з китайськими вченими і медичними експертами щодо походження нового коронавірусу».

Китайський уряд раніше підтримував теорії, що спалах захворювання міг початися з імпорту зіпсованих морепродуктів, що відкидають міжнародні вчені й агентства.

 

 

Categories: Новини, Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading