your ads here!

Судова адміністрація просить 83,7 мільйона гривень на захист суддів від COVID-19 – StateWatch

No Comments

Державна судова адміністрація України просить у Кабінету міністрів 83,7 мільйона гривень на предмети захисту працівників судів та дезінфекцію приміщень з Фонду боротьби COVID-19. Про це йдеться у листі виконувачки обов’язків голови Державної судової адміністрації Людмили Гізатуліної до Кабінету Міністрів, який оприлюднила організація StateWatch 24 грудня.

Читайте також: Прокуратура передала до суду обвинувальний акт щодо ексміністра Кожари в справі про вбивство

У судовій адміністрації апелюють до конституційного права українців на звернення до суду, а також на нібито отримані численні прохання з судів про додаткові кошти на засоби індивідуального захисту і дезінфекцію судів.

«Зі слів ДСА, у судовій системі працює більше 36 тисяч осіб, що забезпечують здійснення судочинства, а з урахуванням інших учасників судового процесу (позивачів, відповідачів, адвокатів, сторони обвинувачення) ця цифра практично подвоюється. Судочинство здійснюється у приміщеннях судів, яких налічується більше 800», – цитують листа у StateWatch.

Читайте також: «Швидкі почали добиратися до хворих швидко» – Зеленський про гроші на інфраструктуру за умов пандемії

За даними організації, це звернення наразі перебуває на розгляді уряду.

У Фонді боротьби з COVID-19 недостатньо коштів для реалізації трьох бюджетних програм, заявив голова Рахункової палати Валерій Пацкан на початку вересня.

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading