your ads here!

МЗС привітало схвалення Конгресом США санкцій проти «Північного потоку-2» та допомоги Україні

No Comments

Міністерство закордонних справ у заяві 12 грудня схвально прокоментувало рішення Сенату Сполучених Штатів підтримати закон про оборонний бюджет США на 2021 рік.

У дипломатичному відомстві звернули увагу, що документ, поміж іншого, передбачає виділення Україні пакету безпекової допомоги, збільшення коштів на придбання летальної зброї для Збройних Сил України та посилення санкційного тиску на Росію.

Читайте також: США збільшують санкції проти Nordstream-2. Це вікно можливостей для України – експерти

«Своїми рішеннями США вкотре засвідчують лідерство у підтримці України, її суверенітету і територіальної цілісності у міжнародно визнаних кордонах. Ми високо цінуємо міцну двопартійну та двопалатну підтримку України у США, готовність стратегічного партнера України продовжувати практичну допомогу нашій державі у зміцненні її обороноздатності в умовах триваючої російської агресії», – заявило міністерство.

Напередодні верхня палата Конгресу США – Сенат – схвалила закон про оборонний бюджет, серед положень якого є розширення санкцій проти суперечливого російського газогінного проєкту «Північний потік-2» в Європі і надання військової допомоги Україні. Раніше документ підтримала Палата представників.

Categories: Новини, Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading