your ads here!

Національна валюта знову балансує на межі 25 гривень за долар

No Comments

На українському міжбанківському валютному ринку триває зміцнення національної валюти. За даними сайту Finance.ua, станом на 12:30 котирування склали 24 гривні 99 копійок – 25 гривень 2 копійки за долар.

Національний банк України встановив опівдні довідкове значення курсу 25 гривень 1 копійка за долар, це на 10 копійок менше за офіційний курс на 30 жовтня.

Фахівці сайту «Мінфін» виділяють серед чинників, які грають на користь гривні, розрахунки по аукціону з продажу облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП), для чого нерезиденти продають валюту. «Чиновники продали облігацій на 1,574 млрд гривень (основна сума продажу 1,391 млрд — папери терміном обігу 700 днів) і сьогодні покупці повинні по ним розрахуватися з державою», – ідеться в повідомленні.

Також посилює національну валюту зниження ліквідності в банківській системі (коррахунки банків на ранок 30 жовтня знизилися на 2,549 млрд гривень — до 49,39 млрд гривень), що зменшує для фінансових установ можливість виходу на ринок для купівлі долара.

Categories: Економіка

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading