your ads here!

Екс-юрист Трампа зізнався, що дав неправдиві свідчення перед Конгресом

No Comments

Колишній юрист президента Сполучених Штатів Дональда Трампа Майкл Коен визнав, що дав неправдиві свідчення у зв’язку з федеральним розслідуванням щодо втручання Росії у президентські вибори в США 2016 року.

Коен визнав свою провину в суді району Мангеттен у Нью-Йорку за одним пунктом обвинувачення. Він визнав, що дав неправдиві свідчення Конгресу в рамках розслідування щодо того, чи співпрацювали представники передвиборчого штабу Трампа з Росією, аби вплинути на результат виборів.

Читайте також: США: демократи запропонують закон для захисту розслідування про втручання Росії у вибори​

Коен збрехав, даючи свідчення комітету Сенату, щодо планів побудувати вежу «Трамп-Тауер» у Москві, повідомляють американські ЗМІ. Колишній адвокат Трамп визнав, що перемови про будівництво вежі велися в серпні 2017 році. Раніше він стверджував, що дію угоди було припинено в січні 2016-го.

В серпні Коен визнав себе винним за іншими пунктами федерального обвинувачення, які стосувалися його работи на Трампа, власної служби таксі і банківського шахрайства.

 

Читайте також: США: Трамп відповів на питання спецпрокурора у рамках розлідування «російського втручання»

Згодом адвокат Коена заявив, що той дав «критично важливу інформацію» слідчим спеціального прокурора Роберта Мюллера.

Мюллер розслідує втручання Росії у вибори у 2016 році. Тоді на виборах переміг Дональд Трамп.

Розслідування Мюллера спричинило порушення кримінальних справ проти десятків людей, включно з Майклом Коеном, колишнім головою виборчої кампанії Трампа Полом Манафортом та колишнім радником Трампа з питань національної безпеки Майклом Флінном.

Categories: Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading