your ads here!

ЄСПЛ розгляне скаргу російської активістки, засудженої за заклики до сепаратизму

No Comments

Європейський суд з прав людини прийняв скаргу від російської активістки Дар’ї Полюдової, засудженої за звинуваченням в закликах до екстремізму і сепаратизму. Про це повідомляє російське видання РБК з посиланням на адвоката Полюдової.

Активістка вважає, що російська влада порушила її право на свободу вираження поглядів і право на особисту недоторканність. Суд у Страсбурзі попросив уряд Росії надати свою позицію по скарзі кубанської активістки.

20 жовтня 2017 року Полюдова вийшла на свободу після майже двох років проведених у колонії-поселенні.

Активістку засудили в 2015 році. Суд визнав її винною в закликах до сепаратизму і екстремізму. Приводом для цього став репост картинки з текстом «Етнічні українці Кубані хочуть приєднатися до України» на сторінці Полюдової в соціальній мережі. Полюдова назвала цей запис «тролінгом». Також слідчі визнали екстремістським допис активістки, в якому вона покладає відповідальність за всі теракти і проблеми в Росії на президента Володимира Путіна і запитує, чому росіяни не можуть повалити режим, як це зробили українці.

Суд відмовляв Полюдовій в умовно-достроковому звільненні. Через жорстоке поводження в колонії-поселенні вона кілька разів оголошувала голодування.

Правозахисний центр «Меморіал» вніс активістку в список російських політв’язнів.

Categories: Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading