your ads here!

У Росії слідство не продовжило домашній арешт математику, арештованому через акції 2 квітня

No Comments

Російські слідчі вирішили не продовжувати домашній арешт математику Дмитру Богатову, якого звинувачували у закликах до тероризму і масових заворушень під час неузгодженої акції протесту у російській столиці 2 квітня 2017 року. Про це з посиланням на джерела повідомляє російське державне новинне агентство ТАСС. Відсутність клопотання про продовження арешту підтвердив виданню «Медіазона» адвокат Богатова Саркіс Дарбинян.

«Слідство відпустило Богатова з-під домашнього арешту у зв’язку з відсутністю підстав для продовження йому запобіжного заходу», – цитує ТАСС слова представника Слідчого комітету Росії.

Раніше стало відомо, що фахівці експертно-криміналістичного центру МВС Росії не виявили доказів провини математика.

25-річного Богатова, викладача Московської фінансово-юридичної академії, затримали 6 квітня 2017 року. За версією російського слідства, він під вигаданим ім’ям закликав у соціальних мережах до насильства під час мітингу 2 квітня. Сам Дмитро Богатов звинувачення відкидає.

Захист направив в Європейський суд з прав людини скаргу на рішення про його арешт. Правозахисний центр «Меморіал» визнав Богатова політичним в’язнем.

Categories: Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading