your ads here!

Індія відкрила новий торговий шлях до Афганістану через Іран

No Comments

Індія запустила новий торговий шлях до Афганістану, який не має виходу до моря, через іранський морський порт в Чехбехарі, в обхід свого давнього суперника – Пакистану.

29 жовтня Індія відправила 1,1 мільйона тонн пшениці до Афганістану з західного морського порту Кандла. Вантаж доставлять вантажівками до Афганістану з іранського порту.

«Це відправна точка нашої подорожі з метою реалізувати усі можливості для поєднання – від культури до торгівлі, від традицій до технологій, від інвестицій до ІТ, від послуг до стратегії і від людей до політики», – заявила міністр закордонних справ Індії Сушма Сварадж.

Індія, Афганістан та Іран вирішили в 2016 році встановити торговий маршрут, який дозволив би індійським товарам дістатися до Середньої Азії.

Індія виділила близько 500 мільйонів доларів на розвиток самого порту Чехбехар, а також на автодороги і залізничні шляхи.

Торік Нью-Делі і Кабул запустили повітряний вантажний коридор з метою забезпечити більш широкий доступ для афганських товарів на індійський ринок.

Пакистан заборонив Індії перевозити товари через свою територію до Афганістану.

Categories: Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading