your ads here!

Росія: суд відхилив всі клопотання Навального за позовом мільярдера Усманова

No Comments

У Росії в Москві суд відхилив всі 16 клопотань захисту російського опозиціонера Олексія Навального, які були представлені на слуханнях за позовом бізнесмена Алішера Усманова.

Юристи політика засумнівалися в неупередженості судді і зажадали відводу, проте це звернення було відхилено – його визнали «необґрунтованим». 

Адвокати Навального клопотали, зокрема, про виклик до суду глави російського уряду Дмитра Медведєва і віце-прем’єра Ігоря Шувалова. 

Крім цього, юристи просили долучити до справи відомості про те, що Усманов втручався в редакційну політику видання «Коммерсант». 

Всі ці звернення були відхилені, при цьому суд вимагав від захисту опозиціонера переказати «своїми словами» відразу всі клопотання, щоб «не затягувати процес».

Приводом для розгляду стала публікація ФБК, в якій стверджується, що Усманов нібито подарував ділянку під Москвою фонду «Соцгоспроект». Головою наглядової ради цієї організації, як зазначається, є Ілля Єлісєєв, однокурсник прем’єр-міністра Росії Дмитра Медведєва, якого фонд Олексія Навального звинуватив у корупції. Сьогодні в суді почався розгляд позову. Сам Усманов на слухання не з’явився.

 

Categories: Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading