your ads here!

У Киргизстані жалоба за загиблими внаслідок зсуву

No Comments

В Киргизстані сьогодні день жалоби у зв’язку із загибеллю в Ошській області під зсувом 24 людей. Указ про це в суботу підписав президент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв.

На всій території країни в неділю приспущені державні прапори.

Зсув, об’ємом близько 1 мільйона кубометрів, обрушився на село Аюу Узгенського району Ошської області Киргизстану вранці 29 квітня. Під земляною масою опинилися 6 одноповерхових житлових будинків, у яких. за попередніми даними рятувальників, на той момент перебували 24 людини. У тому числі дев’ятеро дітей віком до 14 років.

Пошуково-рятувальну операцію за участю понад 400 людей відновили вранці 30 квітня, але змушені були припинити через снігопади і дощі в цьому районі, повідомляють місцеві ЗМІ.

Президент Алмазбек Атамбаєв в емоційному відеозверненні, розміщеному на президентському канале YouTube, заявив, що минулого тижня жителів попереджали про можливі зсуви. Він закликав людей прислухатися до попереджень експертів.

Центральноазійська країна, 95 відсотків території якої припадає на гірську місцевість, цієї зими потерпала від злив і рясних снігопадів. За даними МНС країни, понад 5 тисяч місць по всій країні нині опинилися перед реальною загрозою зсувів і повеней.

Зсув ґрунту в Аюу є найбільшим в Киргизстані з 2004 року, коли через схожий випадок загинуло 33 людини.

Categories: Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading