your ads here!

Папа Римський не виключає своєї зустрічі з американським президентом

No Comments

Папа Римський Франциск готовий зустрітися з президентом США Дональдом Трампом. Про це понтифік заявив журналістам у літаку під час перельоту з Каїра до Ватикану.

Дональд Трамп планує відвідати Сицилію, де 26-27 травня запланований щорічний саміт «великої сімки». При цьому Білий дім не уточнив, чи зупиниться президент в Римі для зустрічі з понтифіком.

Глава Ватикану закликав до міжнародного посередництва, щоби послабити зростання напруженості між США та Північною Кореєю через ядерну активність Пхеньяну.

Папа Франциск припустив, що, наприклад, Норвегія «завжди рада допомогти» і могла би стати таким посередником. Він наголосив, що ситуація стала «надто гарячою», і сказав, що вихід варто шукати у переговорах та дипломатичних рішеннях, інакше криза може перетворитися на руйнівну війну, у якій буде знищена «значна частина людства».

Заява Папи Римського була оприлюднена після того, як КНДР провела черговий запуск балістичної ракети, яка, за повідомленням США та Південної Кореї, вибухнула невдовзі після запуску.

Categories: Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading