your ads here!

Людей попереджали про зсув ґрунту – президент Киргистану про трагедію із загиблими

No Comments

Жителів села на півдні Киргизстану, де через зсув ґрунту загинули щонайменше 24 людини, попереджали про таку небезпеку. Про це заявив у суботу президент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв.

«Під товстим шаром земляних мас, за попередніми оцінками, залишилися кілька будинків, в яких проживали люди. Але найбільше обтяжує біду, з якою ми стикнулися, те, що два-три дні тому наші співвітчизники, які там проживають, не послухалися фахівців та відмовилися переселятися», – сказав президент у відеозверненні, розміщеному на його каналі у YouTube.

За словами Атамбаєва, «з цього страшного уроку» треба зробити висновки.

95 відсотків території Киргизстану – це гірська місцевість, в якій минулої зими йшли рясні дощі та сніг. За даними МНС країни, понад 5 тисяч місць по всій країні нині опинилися перед реальною загрозою зсувів і повеней.

Вранці 29 квітня в селі Аюу Узгенського району Ошської області Киргизстану стався зсув ґрунту об’ємом мільйон кубометрів. За попередніми даними, земляна маса накрила близько десятка будинків, в яких перебували 24 людини. Повідомляється, що серед загиблих принаймні 9 – діти.

Зсув ґрунту в Аюу є найбільш в Киргизстані з 2004 року, коли через подібний випадок загинуло 33 людини.

Президент Киргизстану оголосив в країні 30 квітня днем національної жалоби.

Categories: Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading