your ads here!

Пентагон припускає загибель 2 військових США через «дружній вогонь»

No Comments

Військові США повідомляють, що двоє американських солдатів, які загинули під час рейду на базу, утримувану бойовиками, пов’язаними з угрупованням «Ісламська держава» в Афганістані, можливо, стали жертвами «дружнього вогню».

28 квітня речник Пентагону Джефф Девіс повідомив, що під час розслідування буде встановлено, чи загибель солдатів сталася через випадковий вогонь з боку інших американських військових.

За інформацією Девіса, мішенню рейду 26 квітня був лідер угруповання «Ісламська держава» в афганській провінції Нангархар Абдул Хасіб.

Чиновники США припускають, що Хасіб загинув, але підтвердити цього не можуть.

За інформацією Джеффа Девіса, близько 50 американських і 40 афганських військових брали участь у штурмі бази угруповання «Хорасан», пов’язаного з «Ісламською державою». Бої тривали близько трьох годин, у результаті загинули 35 ісламістів, зазначив Девіс.

У Пентагоні ідентифікували загиблих військових США як 22-річного Джошуа Роджерса і 23-річного Камерона Томаса. Американська сторона підтверджує поранення ще одного свого військового.

Військові США беруть участь у боротьбі проти бойовиків, пов’язаних з угрупованням «Ісламська держава» у провінції Нангархар, де ісламісти протистоять афганським силам безпеки.

13 квітня війські США застосували у провінції Нангархар найпотужнішу неядерну зброю, яка будь-коли використовувалася у боях. У результаті загинули 94 бойовики.

Categories: Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading