your ads here!

Уряд пропонує Верховній Раді змінити правила ввезення автомобілів без сплати податків

No Comments

правила ввезення автомобілів без сплати податків

Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді змінити правила ввезення автомобілів без сплати податків в частині зменшення мінімального строку володіння транспортним засобом з 1 року до 6 місяців при перевезенні його для постійного користування на території України. Про це йдеться в законопроекті №3444 від 10 листопада.

Згідно з текстом законопроекту, звільняються від оподаткування товари, що є особистою власністю громадян, ввезення яких здійснюється у зв’язку з переселенням на постійне місце проживання в Україну протягом 12 місяців з дня видачі документа, що підтверджує право громадянина на постійне проживання в Україні, за умови документального підтвердження того, що до дня видачі цього документа громадянин проживав на території країни, з якої він прибув, не менше 24 місяців.

Раніше, термін, протягом якого було дозволено ввезення таких товарів, становив 6 місяців, а мінімальний термін проживання на території країни попереднього місця проживання становив 3 роки.

При цьому звільнення від податків надається на: транспортні засоби особистого користування (у кількості однієї одиниці на кожного громадянина, який досяг 18-річного віку) за умови документального підтвердження того, що до дня видачі документа, що підтверджує право на постійне проживання в Україні, громадянин був власником (або співвласником) такого транспортного засобу не менше 6 місяців, а транспортний засіб значився за цим громадянином на постійному обліку у відповідних реєстраційних органах країни постійного місця попереднього проживання громадянина не менше 6 місяців (якщо в даній країні така реєстрація є обов’язковою).

Крім того, введена норма, згідно з якою товари, що ввозяться на митну територію України із звільненням від сплати митних платежів відповідно до умов, встановлених законопроектом, протягом 24 місяців з моменту введення у вільний обіг на митній території України не можуть бути відчужені або передані у володіння, користування або розпорядження іншим особам без попередньої повідомлення про це органам доходів і зборів.

Як повідомляло агентство, Верховна Рада має намір скасувати ліцензування експорту та імпорту спирту етилового, коньячного і плодового, а також алкогольних напоїв, тютюнових виробів, визнавши таке ліцензування надмірно обмежуючим торгівлю.

Правда України

Categories: Новини

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading